Wat hebben Van Gogh en Dynamo gemeen?

19 september 2016

Het antwoord op de vraag in de titel is duidelijk; beide internationale toppaarden zijn verkocht via de Limburgse Veulenveiling. De veiling heeft haar stempel al op de internationale sport weten te drukken met uitstekend presterende paarden. Fantastische voorbeelden hiervan zijn Van Gogh (v. Numero Uno) met Marco Kutscher en Dynamo (v. Andiamo) met Christian Ahlmann die zich op internationaal niveau in de kijker spelen.

Van Gogh (fokker: M.T.S. Stultiëns, Weert) werd via de Limburgse Veulenveiling in 2002 verkocht. De indrukwekkende goedgekeurde hengst heeft inmiddels al meerdere Grand Prix-titels op zijn naam staan met de Duitse ruiter Marco Kutscher. Zo wonnen ze de Grand Prix in Valkenswaard, de Grand Prix in Los Angelos en de Grand Prix in Hong Kong! In april dit jaar bemachtigden ze nog een tweede plaats in de 1.60m Grand Prix tijdens de Shanghai Longines Global Champions Tour. Hij is het levende bewijs dat er veel kwaliteit wordt gefokt in Limburg.

De Andiamo-zoon Dynamo werd tijdens de Limburgse Veulenveiling in 2008 verkocht. Voorheen werd hij door Doron Kuipers uitgebracht, en dat was zeker niet onverdienstelijk. Ze wonnen vorig jaar onder andere de jonge paarden rubriek in Roosendaal op 1.35m-niveau. Sinds kort heeft topruiter Christian Ahlmann uit Duitsland de teugels overgenomen van deze 8-jarige. Ahlmann heeft zijn strepen in de paardensport al meer dan verdient. Hij behaalde in Rio de Janeiro, zijn 4e Olympische Spelen, een prachtige individuele 9e plaats en een bronzen medaille met het team! Ook met Dynamo heeft Ahlmann dit jaar al een indrukwekkend resultaat neergezet: ze werden vorige maand eerste tijdens de CSIYH1* incl. 8-jarige rubriek op 1.45m-niveau in Münster!

Deze internationaal springende paarden bewijzen dat de collectie van de Limburgse Veulenveiling met zorg wordt samengesteld. In Limburg wordt kwaliteit gefokt én geveild.

Klik hier om de collectie te bekijken.

Presentatie
Woensdag 21 september 2016
Aanvang 11:00 uur

Veiling
Woensdag 21 september 2016
Aanvang 14:30 uur

Locatie
Equestrian Centre de Peelbergen
Travers 5 (navigatie Peelstraat)
5976 PL, Kronenberg
Nederland

vangogh_marcokutscher