Valkenswaard: Limburgse Veulenveiling levert Global Champion Van Gogh

18 augustus 2015

Afgelopen zaterdag werd nogmaals bevestigd dat de Limburgse Veulenveiling vele internationale sportpaarden voorbrengt. In het prachtige nieuwe Tops International Arena in Valkenswaard werd de CSI5* Longines Global Champions Grand Prix verreden. Het deelnemersveld was ontzettend sterk, van ‘s werelds 20 beste ruiters traden er 18 in Valkenswaard aan. Marco Kutscher won met de in 2002 via de Limburgse Veulenveiling geveilde Van Gogh (Numero Uno x Bernstein).

De basis voor de ongelooflijke carrière van Van Gogh werd gelegd in Weert. De Numero Uno-zoon werd gefokt door Maatschap Stultiens uit Weert. Daarna werd hij selecteert voor de Limburgse Veulenveiling die tevens in Weert plaatsvindt. Hij werd gekocht door Hans en Daan Horn. In een interview uit 2013 met het KWPN vertellen ze hierover: “Dat herinner ik me nog als de dag van gister! Ik zat daar aan een tafeltje met mijn vader en Jan Greve was er ook bij. Van Gogh kwam binnen en trok meteen al onze aandacht. Hij ging met zo’n imponerende galop door de baan, met zo’n krachtige afdruk. En dat in combinatie met zijn goede pedigree en natuurlijk het feit dat hij een zoon is van onze hengst Numero Uno, zorgde er voor dat we hem absoluut niet wilden laten lopen. Hij werd duur zat, maar achteraf is hij die prijs meer dan waard gebleken.”

Maatschap Stultiens heeft dit jaar twee veulens ingebracht bij de Limburgse Veulenveiling. Eén van de twee veulens is een kleinzoon van Movera, de moeder van Van Gogh.

Klik hier voor de resultatenlijst van de Grand Prix.

Van-Gogh-(v-Numero-Uno)
Van Gogh (Numero Uno x Bernstein) werd in 2002 geveild tijdens de Limburgse Veulenveiling