Veulenexport floreert in Limburg

1 oktober 2012

WEERT – De 12e editie van de Limburgse Veulenveiling in Weert zorgt voor een kentering in de veulenprijzen. Met een gemiddelde prijs van € 6.205,22 vormde de Limburgse Veulenveiling een fantastische sluiting van het veulenveilingseizoen. Er gingen in totaal 67 veulens onder de hamer. De veulencollectie van dit jaar bestond voornamelijk uit springveulens.

Voor het eerst werd de veulenveiling dit jaar georganiseerd onder de vlag van Stal Hendrix. De overname door Stal Hendrix brengt een duidelijke internationale impuls. Meer dan 40% van alle geveilde veulens gaan de grens over naar in totaal 8 verschillende landen. Te weten; Zweden (3), USA (10), Canada (2), Ierland (6), België (2), Duitsland (2), Finland (2) en Engeland (1).

De veilingtopper in Weert was de Berlin-nakomeling Houdini. Het aansprekende veulen wisselde voor € 18.000,- van eigenaar en vertrekt naar Ierland. Het duurste merrieveulen was Highlight Blue (Chacco Blue x Numero Uno). Veilingmeester Koen Olaerts sloeg dit veulen af op € 12.000,-.