Van Gogh wint Championat van Zurich

30 januari 2017

Afgelopen kwam de goedgekeurde KWPN-hengst Van Gogh (Numero Uno x Bernstein) in actie onder de Duitse ruiter Marco Kutscher. In het Zwitserse Zurich kwamen ze pas voor de tweede keer na hun winterstop in actie, maar dat was niet te merken.

Tijdens de CSI5* Championat van Zurich op 1.50m-niveau zette Van Gogh en Marco Kutscher twee fantastische foutloze rondes neer. Ze gingen sterk van start en wisten dit vast te houden. Zijn tegenstanders konden niet aan de zeer snelle ronde tippen en Kutscher behaalde de gouden medaille met zijn tophengst. Na de winterstop lijkt het er weer op dat de hengst en ruiter in topvorm zijn. Van Gogh werd tijdens de Limburgse Veulenveiling van 2002 verkocht en is gefokt door M.T.S. uit Weert.

De combinatie heeft al meerdere fantastische resultaten neergezet. Zo werden ze tweede tijdens de CSI5* Grand prix op 1.60m-niveau in Shanghai afgelopen april, eerste tijdens de CSI5* Grand Prix op 1.60m-niveau in Hong Kong in februari vorig jaar, eerste tijdens de CSI5* Grand Prix op 1.60m-niveau in Los Angeles in oktober 2015 en eerste tijdens de CSI5* Grand Prix op 1.60m-niveau in Valkenswaard in augustus 2015.

In februari zal de combinatie in actie komen in Hong Kong, waar ze vorig jaar met de overwinning en de bijbehorende bonus vandoor gingen.

vangogh_marcokutscher