Van Gogh neemt sportief afscheid

4 maart 2019

Eén van de meest prominente LVV-ambassadeurs neemt afscheid van de sport. De door Peter en Renate Stultiëns gefokte Numero Uno-zoon Van Gogh kan terugkijken op een imponerende sportcarrière en gaat zich nu volledig richten op de fokkerij bij De Wiemselbach.

Onder Caroline Müller en vervolgens Marco Kutscher heeft de in 2002 geboren Numero Uno-zoon talloze successen behaald. Hij kwam als veulen op de Limburgse Veulenveiling in handen van familie Horn en behoorde jarenlang tot de wereldtop. Zo behaalde hij glansrijke overwinningen in onder meer de GCT Grand Prix van Valkenswaard, de EEM Grand Prix van Los Angeles en de EEM Grand Prix van Hong Kong. In totaal heeft de door Peter en Renate Stultiëns uit Weert gefokte hengst meer dan een miljoen Euro aan prijzengeld bijeen gesprongen. “We kijken terug op fantastische sportieve jaren en een succesvolle en prettige samenwerking met Marco Kutscher. We mochten vele hoogtepunten en overwinningen vieren en hij kwam meerdere malen uit voor Duitse Team. Wij willen nogmaals onze dank uitspreken naar diegenen die aan de basis van het succes van deze hengst hebben gestaan. Allereerst Caroline Müller die de gehele opleiding heeft verzorgd en Van Gogh naar het 1.60m niveau heeft gebracht. Daarnaast ook het team van Stall Kutscher – Bitter met vaste verzorgster Annamari Lahtinen en natuurlijk topruiter Marco Kutscher”, is Daan Horn hen erkentelijk.

Grote toekomst
In de fokkerij timmert Van Gogh al jaren hard aan de weg en er ligt nog een grote toekomst voor hem in het verschiet als vererver. Op de internationale concoursen wordt hij sterk vertegenwoordigd door verdienstelijk presterende nakomelingen als Bella Brown, Dena-Sienne, Ceylon, Vincent 163, Vallejo, Fabio en Giro de la Luna. Bij het KWPN heeft hij zoon Innovation (mv.Contendro I) reeds goedgekeurd gekregen en in 2016 werd Van Gogh voor zijn bijdrage aan de fokkerij beloond met het keurpredicaat.