Utoki of the Paddocks (v.Catoki) aangewezen bij KWPN

2 februari 2023

Op de KWPN Stallion Show in Den Bosch heeft de als veulen via de Limburgse Veulenveiling verkochte Catoki-zoon Utoki of the Paddocks zich opvallend laten zien. De charmante, goed springende en genetisch interessante hengst van Stal Hendrix is daardoor uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Onder toeziend oog van zijn fokker Anthony Mornie verdiende Utoki of the Paddocks (Catoki x Corofino I) een uitnodiging voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Hij werd gefokt uit de halfzus van de Olympische topvererver Clinton van Dirk Demeersman en is van moederszijde verwant aan een heel stel internationale springpaarden. Zo heeft Utoki of the Paddocks dezelfde grootmoeder als het internationale Grand Prix-springpaard Boris van het Kluizebos (v.Heartbreaker) van Olivier Philippaerts.

Net als in de eerste bezichtiging kon de aansprekende Utoki of the Paddocks overtuigen met zijn goede galop, afdruk, lichaamsgebruik en snelle reflexen. De atletische schimmelhengst werd op de Limburgse Veulenveiling in 2020 verkocht aan dhr. Nelson, een klant van Stal Hendrix waar hij succesvol is klaargemaakt voor de hengstenkeuring.

Foto Utoki – DigiShots