Stijgende lijn op tweede veilingavond Limburgse Veulenveiling

22 september 2020

Nadat er gister al een mooie gemiddelde prijs van 8.000 euro werd behaald, kon daar vandaag met de tweede groep veulens nog een schepje bovenop gedaan worden in de online Limburgse Veulenveiling. Twee veulens verruilden voor 15.500 euro van eigenaar en opnieuw bleek de internationale interesse groot voor de beloftevolle springveulens.

Onder meer kopers uit Zuid-Afrika, Amerika, Duitsland, Finland, België, Ierland, Zweden en Engeland sloegen hun slag op deze tweede avond. De 27 veulens realiseerden een gemiddelde prijs van € 8.266, waarvan er zes de €10.000-grens overschreden. De uit de driekwart-zus van Clinton gefokte Catoki-zoon Utoki of the Paddocks, gefokt door Anthony Mornie, is voor de topprijs van € 15.500 in Amerikaanse handen gekomen, en voor datzelfde bedrag verruilde Palermo (Tokyo du Soleil x Clinton, fokker Lucy Meulenberg, foto) van Nederlandse eigenaren. Ook de kleindochter van Grand Prix-merrie Minka’s Diamond, Powerfly Minka (v.Chacfly PS, fokker familie Van de Rijt), overschreed de €15.000-grens en zij vertrekt naar Finland. Het opvallende Untouchable-hengstveulen Pearl Touch Molga K (mv.Ultimo, fokker H. Kuijken) gaat voor € 14.500 naar Groot-Brittanië.

Beloftevol
“We zijn absoluut tevreden over het verloop van de veiling vanavond. We hadden een heel diverse groep veulens waarop geboden kon worden en er bleek goede interesse voor hen te zijn. Er zitten zeker een stel merrieveulens bij die interessant zijn voor sport en fokkerij, en hengstveulens die we verwachten terug te zien in de hengstenselecties”, reageert Paul Hendrix. “Over twee dagen hebben we een gemiddelde prijs van ruim 8.100 euro kunnen realiseren en daarmee kunnen we, met nog één dag te gaan, toch al concluderen dat deze nieuwe opzet geslaagd is. Het was een noodgedwongen keuze om online te gaan veilen dit jaar dus we zijn extra blij dat we er wederom in geslaagd zijn om een internationaal kopersnetwerk te kunnen bereiken met deze sterke collectie. Dat geeft ook vertrouwen voor de laatste groep veulens. Vanaf morgenavond loopt voor hen de veiling af en de biedingen lopen gestaag. Dus met een beetje geluk kunnen we dit gemiddelde morgen ook nog vasthouden.”

Bekijk hier alle resultaten van vandaag
Klik hier voor de collectie van morgen
Registreer hier als bieder en klik hier voor aanvullende informatie over de veulens