Paul Hendrix: “Limburgse Veulenveiling durft qua collectie op de markt vooruit te lopen”

30 augustus 2016

De collectie van de 16e editie van de Limburgse Veulenveiling is deze week online gegaan. Met maar liefst 109 veulens, die op woensdag 21 september op Equestrian Centre de Peelbergen onder de hamer gaan, is er keus genoeg voor iedereen. We vroegen initiatiefnemer en lid van de selectiecommissie springveulens Paul Hendrix naar de collectie van dit jaar.

Wanneer we Paul, mede-eigenaar van Stal Hendrix, vragen over de veranderingen in de selectiecommissie ten opzichte van vorig jaar zegt hij: “Om onze dressuurcollectie meer kracht bij te zetten, hebben we Bert Rutten aan weten te trekken voor onze selectiecommissie. Bert is een Limburgse dressuur-connaisseur die zijn sporen in die wereld ruimschoots heeft verdiend. Zijn komst heeft zeker vruchten afgeworpen. We kunnen ook dit jaar weer een stel topkwaliteit dressuurveulens aanbieden.” De 2016-collectie telt 29 dressuurveulens van 17 verschillende dressuurvaders.

Paul gaat verder: “Door de goede naam van de Limburgse Veulenveiling hebben we dit jaar opmerkelijk veel aanbod gehad op onze selectiedagen. We hebben zonder twijfel fantastische nakomelingen uit de beste moederstammen van Nederland. De collectie is het bewijs dat het zuiden van Nederland ontzettend sterk is als het gaat om de fokkerij van springpaarden.”

Selectiedag veulen kopen

Opvallend is het aantal veulens waar een relatief jonge hengst voor het vaderschap tekende. Hierover zegt de springpaardenhandelaar: “De Limburgse Veulenveiling durft qua collectie op de markt vooruit te lopen. We willen zeker de nadruk blijven leggen op jonge getalenteerde hengsten. Het is niet alleen achter de markt aanlopen met de bekende hengsten, ook willen we de rising stars een kans geven. Daar maken we ons sterk voor. Het is ook belangrijk in mijn dagelijkse werk; goede jonge hengsten spotten en daaruit al vroeg materiaal van durven aan te bieden. Daarmee onderscheiden wij ons wel ten opzichte van andere veilingen.”

Dus het is duidelijk; veulenkopers kunnen op woensdag 21 september hun slag slaan in Kronenberg. Voor een nakomeling van een bekende, bewezen hengst, maar ook zeker voor een getalenteerd veulen van een jonge hengst. Klik hier om de collectie te bekijken.