Parrandero verkozen tot LVV Horse of the Year

1 oktober 2023

Een opvallend aantal paarden dat in het verleden is geveild bij de Limburgse Veulenveiling, maakt reclame op de internationale competities. Ieder jaar wordt er één van die uitschieters op het hoogste niveau verkozen tot Horse of the Year en dit jaar valt die eer de Clarimo-zoon Parrandero ten deel. Deze Holsteins gefokte hengst werd onder de naam Classe HS goedgekeurd bij het NRPS en presteerde al met Giavanni Rinaldi en Eduardo Pereira de Menezes op het hoogste niveau.

Parrandero is gefokt door Mart Vossen, waar hij in 2012 het levenslicht zag. De Clarimo-zoon heeft een klassieke Holsteiner pedigree en toonde als veulen al zijn grote potentie. Op de Limburgse Veulenveiling werd hij aangekocht door Jan van Meever, die hem vervolgens bij Jos Houwen liet klaarmaken voor de hengstenkeuringen.

In Mexicaanse dienst
Na goedkeuring bij het NRPS en een veelbelovende start in de jongepaarden- en hengstencompetities onder Kristian Houwen, vertrok Parrandero naar Mexico. Onder Enrique Gonzalez ontwikkelde hij zich tot een internationaal 1.50m-springpaard en ook boekte hij al successen onder Eduardo Pereira de Menezes. Tegenwoordig wordt de elfjarige Holsteiner uitgebracht door Giavanni Rinaldi, die afgelopen zomer onder meer derde werd na een dubbel foutloos resultaat in de 1.50m-proef van Riesenbeck. Parrandero behaalde al zeven internationale overwinningen en werd met zijn huidige amazone onder meer tweede in de 1.50m- en 1.55m-rubrieken van Kronenberg en Chantilly.

Huldiging
Tijdens de 23e editie van de Limburgse Veulenveiling is deze ambassadeur in het zonnetje gezet als LVV Horse of the Year. Zijn fokker Mart Vossen werd hierin betrokken en hij kreeg een fraaie foto van Parrandero overhandigd.