Online Limburgse Veulenveiling sluit vrijdagavond

30 september 2021

Daags na de succesvol verlopen 20e editie van de Limburgse Veulenveiling, is het tijd voor een online editie waarin nog eens 30 veulens online aan de man gebracht gaan worden. Nakomelingen van topverervers als Emerald van ’t Ruytershof, Aganix du Seigneur, Diarado en de kersverse Wereldkampioen Querido VG Z (2) maken deel uit van deze sterke collectie en de biedingen sluiten op vrijdagavond 1 oktober vanaf 19.30 uur.

Gisteravond werd op het Peelbergen Equestrian Centre weer eens bewezen dat er voor kwaliteitsvolle veulens uit sterke sportstammen goede prijzen betaald worden. Over een royaal totaal van 75 veulens werd een goede gemiddelde prijs van €10.800 neergelegd, een nieuw record, en dat geeft goede hoop voor de aansluitende online veulenveiling.

Sportstammen
Meerdere veulens zijn gefokt uit moeders die zelf al internationale springpaarden hebben geleverd en vijf veulens komen uit moeders die zelf op minimaal 1.35m-niveau gepresteerd hebben. Vier veulens zijn gefokt uit halfzussen van internationale 1.60m-springpaarden en onder meer de stammen van sportieve uitschieters als Havinia (Gianni Govoni), Glamour Girl (Henrik von Eckermann), Van Gogh (Marco Kutscher), Calvados Z (Christian Ahlmann) en Voltaire 89 (Marc Houtzager) zijn vertegenwoordigd binnen deze veelbelovende collectie. Twee veulens stammen af van de onder Christian Ahlmann tot Wereldkampioen van de vijfjarigen gekroonde Querido VG Z en ook in opkomst zijnde verervers als Chacoon Blue, El Barone 111 Z, Escape Z en Pegase van ’t Ruytershof hebben interessante veulens in deze online veiling.

Online
De collectie is hier te bekijken en na registratie als bieder kan er vanaf vandaag online geboden worden op deze veelbelovende springveulens.