Online Limburgse Veulenveiling op 30 september

27 september 2019

In aanvulling op de reguliere veulenveiling van afgelopen 25 september organiseert de Limburgse Veulenveiling vijf dagen later een online veulenveiling. Op een 35-tal zorgvuldig geselecteerde veulens kan op maandag 30 september tussen 15.00 uur en 19.00 uur online worden geboden.

Bij Equestrian Centre De Peelbergen werd op woensdag 25 september de 19e editie van de Limburgse Veulenveiling georganiseerd. Ieder jaar krijgen op deze veiling ruim 100 veulens een nieuwe eigenaar, waarmee het heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk afzetkanaal in dit sterk hippisch georiënteerde gebied.

Afzetbevordering
Vanaf dit jaar komt daar een online veiling bij. “De aanmeldingen voor de Limburgse Veulenveiling blijven ieder jaar toenemen en daar hebben we besloten wat mee te doen. Om méér dan 100 veulens in de gewone veiling te vermarkten leek ons niet wenselijk, en daarom hebben we in overleg met de fokkers besloten om tot dit nieuwe initiatief te komen”, legt Paul Hendrix uit. “Op de selectiedagen hebben we een aantal fokkers met kwaliteitsvolle veulens benaderd of ze het zagen zitten om hun veulens in een online veiling aan te bieden en dit werd gelijk heel positief ontvangen. Zo draagt de Limburgse Veulenveiling nog verder bij aan de afzetbevordering van interessante veulens in dit fokgebied.”

Kwaliteit gewaarborgd
De collectie van 28 spring- en 7 dressuurveulens en de veilingvoorwaarden zijn nu te bekijken op www.limburgseveulenveiling.nl. Op deze site kunnen potentiële kopers zich vanaf heden registeren door een account aan te maken, waarna er op maandag 30 september vanaf 15.00 uur kan worden geboden op de veulens. “We hebben er voor gekozen om vanaf 19.00 uur de eerste kavels te sluiten. Veel andere online veilingen duren meerdere dagen maar ook dan zie je dat de echte actie pas in de laatste uren plaatsvindt.” Wanneer er in de laatste seconden worden geboden, komt er iedere keer twee minuten tijd bij zodat iedere kopers de gelegenheid heeft om zijn bod uit te brengen. “De online veiling is een prachtige mogelijkheid om op laagdrempelige wijze de fokkers en kopers bijeen te brengen. En natuurlijk hebben we kwaliteit hoog in het vaandel bij de Limburgse Veulenveiling en daarom worden alle veulens op de afleverdag nogmaals gecontroleerd door onze dierenarts”, besluit Hendrix.