Ocala Z.G. goedgekeurd bij het KWPN

29 mei 2022

Gister heeft de Cornet Obolensky-zoon Ocala Z.G. het KWPN verrichtingsonderzoek met goed gevolgd afgelegd. De hengst die drie jaar geleden op de Limburgse Veulenveiling werd verkocht aan zijn huidige eigenaren Stal Hendrix en Peter Francken, is ingeschreven met 80 punten. Een mooi succes voor het fokproduct van familie Zegers uit Reek.

In 2019 maakte Ocala Z.G. (Cornet Obolensky uit Elanoir ZG van Diamant de Semilly, geboortenaam Corvette ZG Z) deel uit van de veulencollectie van de Limburgse Veulenveiling. Daar lieten Paul Hendrix en Peter Francken hun oog vallen op het genetisch interessante hengstveulen. Moeder Elanoir ZG bracht eerder al de internationale 1.40m-paarden Intouchable ZG (v.Modesto) en Michel Hendrix’s Jive ZG (v.Zinedine) en grootmoeder Wodka Lime ZG leverde onder meer het internationale 1.60m-paard Fer ZG (v.Nabab de Rêve) en de 1.40/1.45m-geklasseerde Infinety ZG (v.I’m Special de Muze) en Cadiz ZG (v.Vancouver).

In het KWPN verrichtingsonderzoek heeft de hengst een goede indruk gemaakt met zijn ongecompliceerde karakter, goede rijdbaarheid en sterke galop. Bij het springen vallen zijn goede techniek, vermogen en overzicht positief op. Voor zijn rijdbaarheid ontving Ocala Z.G. een 9 naast 8’en voor de galop, techniek, vermogen, instelling en aanleg als springpaard. Deze referentie van de Limburgse Veulenveiling gaat daarmee een mooie toekomst in sport en fokkerij tegemoet. Van harte fokkers en eigenaren!