Limburgse Veulenveiling

- 20ste editie -

De 21e editie van de Limburgse Veulenveiling staat gepland op 29 september 2021. De laatste jaren behoort deze veiling tot de top drie van best scorende van Nederland. Inmiddels weten fokkers en kopers hun weg naar de Limburgse Veulenveiling goed te vinden.

De veulenveiling onderscheidt zich door een breed internationaal koperspubliek, een aanzienlijk deel van de veulens vertrekt dan ook naar het buitenland. Dat sluit uitstekend aan bij het feit de Limburgse fokkerij de wereld al generatielang voorziet van getalenteerde sportpaarden.

In 2012 is voor de Limburgse Veulenveiling een nieuw tijdperk aangebroken. Elf jaar lang was de organisatie in handen van de Stichting Limburgse Veulenveiling. In 2012 werd de veiling voor het eerst georganiseerd onder de vlag van Stal Hendrix. In 2016 is er opnieuw een grote verandering doorgevoerd, de veiling is verhuisd van Weert naar Kronenberg, en vanaf 2020 richt de veiling zich uitsluitend op springveulens.

Limburgse fokkers krijgen door middel van deze veiling de mogelijkheid om hun veulen de weg in de wereld te laten vinden.