Limburgse Veulenveiling

- 20ste editie -

De 20e editie van de Limburgse Veulenveiling vindt plaats als een online veiling op 21, 22 en 23 september. Deze veiling behoort tot de top drie van best scorende veulenveilingen van Nederland. Inmiddels weten fokkers en kopers hun weg naar de Limburgse Veulenveiling goed te vinden.

De veiling onderscheidt zich door een breed internationaal koperspubliek. Ruim een kwart van de geveilde veulens vertrok vorig jaar naar het buitenland. Dat is ook niet zo gek gezien het feit dat de Limburgse fokkerij de wereld al generatielang voorziet van getalenteerde sportpaarden.

In 2012 is voor de Limburgse Veulenveiling een nieuw tijdperk aangebroken. Elf jaar lang was de organisatie in handen van de Stichting Limburgse Veulenveiling. In 2012 werd de veiling voor het eerst georganiseerd onder de vlag van Stal Hendrix. In 2016 is er opnieuw een grote verandering doorgevoerd, de veiling is verhuist van Weert naar Kronenberg. Limburgse fokkers krijgen door middel van deze veiling de mogelijkheid om hun veulen de weg in de wereld te laten vinden.