Limburgse Veulenveiling

- 24ste editie -

De 24e editie van de Limburgse Veulenveiling staat gepland op 25 september 2024. Al jarenlang behoort deze veiling tot de best scorende van Nederland. Fokkers en kopers weten hun weg naar de Limburgse Veulenveiling goed te vinden. De online veiling vindt plaats op 27 september 2024.

De veulenveiling onderscheidt zich door een internationaal koperspubliek, een aanzienlijk deel van de veulens vertrekt dan ook naar het buitenland. Dat sluit uitstekend aan bij het feit dat de Limburgse fokkerij de wereld al generatielang voorziet van getalenteerde springpaarden.

In 2012 is voor de Limburgse Veulenveiling een nieuw tijdperk aangebroken. Elf jaar lang was de organisatie in handen van de Stichting Limburgse Veulenveiling. In 2012 werd de veiling voor het eerst georganiseerd onder de vlag van Stal Hendrix. In 2016 is er opnieuw een grote verandering doorgevoerd, de veiling is verhuisd van Weert naar Kronenberg, en vanaf 2020 richt de veiling zich uitsluitend op springveulens.

Limburgse fokkers krijgen door middel van deze veiling de mogelijkheid om hun veulen de weg in de wereld te laten vinden.