Newmarket VM (v.Chacoon Blue) goedgekeurd bij KWPN

14 mei 2021

De in 2018 via de Limburgse Veulenveiling verkochte Casper VM Z, heeft vandaag zijn KWPN-dekbrevet behaald dankzij een mooi puntentotaal van 83,5. Onder de naam Newmarket VM is deze Chacoon Blue-zoon van Stal Hendrix en Redfield Farm nu beschikbaar voor de fokkerij.

De door Paul van Montfort gefokte Newmarket VM (Chacoon Blue x Numero Uno) kwam in 2018 op de Limburgse Veulenveiling in handen van Stal Hendrix en Redfield Farm. Hij was al één van de meest opvallende hengsten in de tweede bezichtiging en wist nu rondom te overtuigen in het verrichtingsonderzoek. Voor zowel zijn lichtvoetige galop, vlugge reflexen, goede techniek en aanleg als springpaard pronken 8,5’en op zijn cijferlijst.

Zijn vader Chacoon Blue is een sterk verervende zoon van Chacco-Blue en presteerde zelf op internationaal 1.50m-niveau met Philip Rüping. Newmarket VM’s moeder Nouvelle Star Z bracht al meerdere springpaarden en brengt de waardevolle genen in van Numero Uno en Carthago. Uit deze directe lijn komt onder meer de internationale sport- en fokhengst Zambesi. In het verrichtingsrapportage wordt Newmarket VM geroemd om zijn goede balans in galop, voorzichtigheid, zeer goede lichaamsgebruik en voorbeentechniek, vermogen en overzicht. Hij wordt voor de fokkerij aangeboden bij Stal Hendrix.