Meer dan 150 veulens naar selectiedag Limburgse Veulenveiling

17 juli 2017

Er is ongekend veel interesse getoond in de laatste selectiedag van de Limburgse Veulenveiling, die vanmiddag plaatsvindt in het Limburgse Weert. De selectiecommissie zal uit de meer dan 150 veulens die vandaag aanwezig zijn een keuze moeten maken welke deel uit gaan maken van de uiteindelijke collectie. Op 27 september gaan de uitverkoren veulens onder de hamer op de Limburgse Veulenveiling in Kronenberg.

Na veelbelovende selectiedagen in Panningen, Wanssum, Den Hout en Koningsbosch is het nu de beurt aan Weert. De teller van de geselecteerde veulens staat nu op 64, maar dit zal vandaag ongetwijfeld oplopen. De selectiecommissie staat voor de moeilijke taak om uit de meer dan 150 veulens de meest getalenteerde veulens te selecteren. De springcommissie bestaat uit Paul Hendrix, Cor Loeffen en Harrie Derks. De leden van de dressuurcommissie zijn Gertjan van Olst, Trudi Houwen en eveneens Harrie Derks.

Populaire vaderdieren
De meest populaire vaderdieren bij de 108 aanwezige springveulens zijn de hengsten Aganix du Seigneur en Berlin. Tevens zijn Vagebond de la Pomme, Tangelo van de Zuuthoeve, Maestro van de Bisschop, Numero Uno, Ultimo van ter Moude, Dallas, en Comme il Faut goed vertegenwoordigd.

De prachtige hengsten Glock’s Toto Jr., Habanna en High Five US hebben de meeste nakomelingen van de in totaal 49 dressuurveulens die vandaag in Weert aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook nazaten van onder andere Glock’s Johnson, Totilas en Guardian S.

Beloftevolle collectie
We hebben er veel vertrouwen in dat er vandaag veel kwalitatief goede veulens aanwezig zullen zijn, die samen met de al geselecteerde veulens een mooie collectie gaan vormen. Wij nodigen u dan ook graag uit om de veulens te komen bekijken op de veiling op woensdag 27 september.

Presentatie
Woensdag 27 september 2017
Aanvang 11:00 uur

Veiling
Woensdag 27 september 2017
Aanvang 14:30 uur

Locatie
Equestrian Centre de Peelbergen
Travers 5 (navigatie Peelstraat)
5976 PL, Kronenberg
Nederland