LVV-referenties zijn buitenseizoen goed begonnen

12 april 2023

Terwijl de eerste lichting veulens vanaf deze week kan worden aangemeld voor de selectie van de Limburgse Veulenveiling, presteert een heel stel in het verleden verkochte paarden goed in de internationale sport. Nu het buitenseizoen is geopend is het een mooi moment om een paar van die recente prestaties op te sommen.

De achtjarige Kolivar (Colestus x Plot-Blue, fokker Mattie Habraken uit Sint-Oedenrode, foto) vormt, na verkoop in de Dutch Sport Horse Sales in 2021, sinds begin 2022 een combinatie met Victor Luminatti. Als veulen maakte hij deel uit van de collectie van de Limburgse Veulenveiling en op het CSI4* in Arezzo eindigden ze na een foutloze ronde als vijfde in het 1.45m. Op het nationale concours in Wellington leverde de in 2016 geveilde Lyminka B (Emir R x Chicago Z, fokker Familie Berben uit Meijel) een mooie prestatie. Onder Brittni Raflowitz sprong ze als snelste vierfouter naar de zesde prijs in het 1.35m voor zevenjarigen. Vorige maand maakte onder meer Goliath (Zirocco Blue VDL x Mermus R, fokker Jan Pen uit Wilbertoord) goede reclame. Deze in 2011 via de Limburgse Veulenveiling verkochte ruin sprong met Addison Reed naar de zevende plaats in de nationale 1.45m-Grand Prix van Ocala. Een ander talent dat verkocht is via de Limburgse Veulenveiling is de Cape Coral RBF Z-dochter La Luna Especiale (mv.Chacco-Blue, fokker Jack Verstappen), waarmee Johan Bergs in februari als derde eindigde op het CSIYH1* in Kronenberg. Deze proef was op 1.30m-niveau.

Inschrijven
Veulens die vóór 1 mei geboren zijn/worden kunnen vanaf heden tot 21 mei aangemeld worden voor de selectie begin juni. De later geboren veulens kunnen vanaf 22 mei aangemeld worden voor de selectie/foto-videodagen op 31 juli, 1 en 2 augustus. Voor alle veulens geldt dat ze eerst op hun pedigree beoordeeld worden door de selectiecommissie en na hun akkoord worden uitgenodigd voor de fysieke selectie.