Lord Leatherdale-nakomeling Iris 3e in VSN-finale

3 januari 2017

Op donderdag 29 december werd in Kootwijkerbroek de VSN-finale verreden in de categorie dressuurpaarden. Twee paarden die tijdens de Limburgse Veulenveiling werden verkocht namen deel aan dit gerenommeerde evenement. Zij hebben zicht van hun beste kant laten zien en hun deelname was zeker niet onverdienstelijk.

De getalenteerde Lord Leatherdale-dochter Iris heeft een fantastische prestatie neergezet. De mooie zwarte merrie, die verkocht werd tijdens de Limburgse Veulenveiling in 2013, bemachtigde de derde plaats in de VSN-finale. Zij werd door rijdend jurylid Eva Möller geprezen met een 9. Vooral haar goede balans en tritt zorgden ervoor dat Möller onder de indruk was. Iris is een fokproduct van Van Olst Horses uit den Hout.

De hengst Inferno (Everdale x Trento B) eindigde op een mooie achtste plaats. De donkerbruine werd in 2013 verkocht tijdens de LVV. Hij heeft eerder in december al bewezen over veel talent te beschikken. Hij werd destijds gekroond tot winnaar tijdens het Pluvinel evenement in de Jonge Talenten Competitie. Met zijn galop imponeerde hij onder andere jurylid en gastruiter Ingrid Malan: “De galop van Inferno sprong er voor mij toch echt wel bovenuit en hij kreeg daarvoor een 8,5.” Inferno is een fokproduct van J. Gloudemans uit Nuland.

iris-v-lord-leatherdale-842x562
Foto: Rick Helmink