Limburgse Veulenveling en Jong KWPN

1 juli 2012

Jong-KWPN Leden mogen meebeslissen

De organisatie van de Limburgse Veulenveiling is met een nieuw initiatief gekomen. Voor het eerst mogen JongKWPN leden deel uitmaken van de selectiecommissie voor deze veiling. In de reeks van vier selectiedagen mag telkens een ander JongKWPN-lid met de commissieleden meelopen.

In Helden-Panningen was Manon Sosef uit Ammerzoden uitgekozen om mee te beslissen welke veulens er in de collectie worden opgenomen. Voor de selectiedag in Wanssum mocht Ellen Treep uit Klarenbeek meekijken. In Koningsbosch maakte de uit Wapenveld afkomstige Jenneke Smit deel uit van de selectiecommissie. Tijdens de selectiedag in Weert zal Luc Jansen uit Horssen een kijkje in de keuken krijgen.

Hiermee hoopt de Limburgse Veulenveiling haar steentje te kunnen bijdragen aan opvolgers voor dit mooie vak. Jenneke Smit: “Het was heel leerzaam om een avond met de commissie mee te lopen. Ze hebben veel kijk op veulens en letten op zowel het fundament, type, ontwikkeling als de beweging. Daarnaast is er binnen de commissie veel kennis over de pedigrees voorhanden en sportgenen worden sterk gewaardeerd. Zeker omdat ik zelf ook fok, was het heel interessant om eens precies te ervaren waar de selectiecommissie op let. Een heel mooi initiatief dat ze jonge fokkers op deze manier bij de LVV betrekken”, aldus Smit.

Ook het JongKWPN zelf is enthousiast over deze ontwikkeling en hoopt dat ook andere veilingen dit initiatief overnemen.


Meebeslissen bij de commissie van de L.V.V., een goed initiatief