Limburgse Veulenveiling specialiseert zich in springveulens

14 oktober 2019

Vanaf 2020 zal de Limburgse Veulenveiling zich volledig toespitsen op springveulens. In de afgelopen 19 edities hadden zij altijd al de overhand binnen de collectie, wat passend is bij het fokgebied, maar nu wordt deze specialisatie verder doorgevoerd. Qua springveulens heeft de Limburgse Veulenveiling zich ontwikkeld tot één van de topveilingen van Nederland en afgelopen editie werd een gemiddelde prijs van boven de 10.000 euro gerealiseerd.

In het zuidoosten van Nederland ligt de focus op het fokken van springpaarden en de collecties van de Limburgse Veulenveiling vormden daar altijd al een mooie weerspiegeling van. Het grootste deel van de veulens was al springgericht. “We hebben echt ons best gedaan om ook afzet te creëren voor de fokkers van dressuurveulens, want die hebben we ook zeker in ons gebied”, vertelt Paul Hendrix. “We hebben mensen aangetrokken die de dressuurfokkerij en -wereld van binnen en buiten kennen, maar om diverse redenen is het lastig gebleken de dressuurveulens goed te vermarkten op onze veiling.”

Sterk fokgebied
De Limburgse Veulenveiling vindt sinds 2016 plaats op het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg, daags na de eveneens door Stal Hendrix georganiseerde springpaardenveiling Dutch Sport Horse Sales. Daar komt bij dat de veiling is gezegend met een sterke achterban van loyale fokkers, die heel serieus bezig zijn met het fokken van springpaarden. Dat heeft al geleid tot een lange rij succesvolle referenties in de springsport. Daardoor is ook het internationale koperspubliek springgericht, en zonder échte uitschieters blijkt het een moeilijke zaak om de juiste kopers en dressuurveulens bij elkaar te brengen op de veiling. “We hebben te maken met een heel sterk fokgebied voor wat betreft de springveulens en de afgelopen edities hebben ook bewezen dat daar goede prijzen voor betaald worden. Ondanks alle inzet bleven de resultaten van de dressuurveulens achter, wat ons heeft doen besluiten om verder te gaan met datgene waar onze kracht ligt: de springveulens”, besluit Hendrix. De 20e editie zal plaatsvinden op woensdag 23 september 2020.