Limburgse Veulenveiling selecteert toekomsttalenten uit ijzersterk fokgebied

7 september 2023

Op 27 september staat de 23e editie van de Limburgse Veulenveiling op de hippische kalender. Een interessante collectie springveulens, grotendeels afkomstig uit bewezen moederlijnen, zal in het Peelbergen Equestrian Centre onder de hamer komen. Op het EK in Milaan werd de kracht van het Limburger fokgebied nogmaals bewezen en in deze veiling kan geïnvesteerd worden in zorgvuldig gefokte en geselecteerde toekomsttalenten.

Op het Europese Kampioenschap in Milaan eindigden twee fokproducten uit Limburg in de top-tien, te weten Henrik von Eckermanns Iliana (v.Cardento) en de hengst Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve. In het zuidoosten van Nederland viert niet alleen de sport hoogtijdagen, maar is ook de fokkerij van een ongekend niveau. Het gros van de collectie veulens van de Limburgse Veulenveiling is uit dit fokgebied afkomstig en beschikt daarmee over grote potentie.

Eersteklas prestatiegenen
De nieuwe collectie veulens is doordrenkt met prestatiegenen. Veulens uit merries die zelf op internationaal 1.50/1.60m-niveau hebben gepresteerd of halfbroers/-zussen van paarden die op het hoogste niveau actief zijn: bij de Limburgse Veulenveiling maken zij deel uit van de collectie. Bewezen moederlijnen zijn gekoppeld aan zowel gevestigde verervers als beloftevolle hengsten. 80 veulens worden geveild in de live-veiling op 27 september en daarnaast komt er een interessante collectie van ruim 40 veulens onder de virtuele hamer in de online editie van de Limburgse Veulenveiling, die afgesloten wordt op 29 september. In de loop der jaren heeft de Limburgse Veulenveiling internationaal gezien een sterke naam opgebouwd en dit wordt onderstreept door een steeds verder uitbreidende lijst van referenties. Ontdek snel wie de opvolgers gaan worden van eerder geveilde, actuele uitschieters als Ginger-Blue (Ben Maher), Parrandero (Giavanna Rinaldi), Janeiro (Max Routledge), Madiba AG Z (Ashley Vogel) en Clarima (Sanna Bergs-Olsson).

Bekijk hier de collectie voor de live-veiling op 27 september. De collectie voor de online veiling wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd.