Limburgse Veulenveiling presenteert beloftevolle collectie

7 september 2021

Veulens uit Grand Prix-merries, hengstenmoeders en vooraanstaande stammen. De 20e collectie van de Limburgse Veulenveiling is er eentje waar de springliefhebbers voor gaan warmlopen. Op woensdag 29 september zal deze interessante collectie live worden geveild bij het Peelbergen Equestrian Centre en de veulens zijn nu online te bekijken.

De afgelopen twintig jaar heeft de Limburgse Veulenveiling een uitstekende reputatie opgebouwd en dit jaar heeft de selectiecommissie opnieuw een opvallende collectie kunnen samenstellen, grotendeels afkomstig uit het sterke fokgebied rondom Limburg. De commissie bestaande uit Paul Hendrix, Cor Loeffen, Stan Creemers en nieuwkomer Michel Hendrix is er in geslaagd een hoogwaardige collectie samen te stellen, waarbij sport in de moederlijn ruim voorhanden is.

Grand Prix genen
Zo bevat de collectie rechtstreekse nakomelingen van de internationale 1.60m-merries Rosana du Park (Eric Lamaze), Carriere (Daniel Deusser) en Calumet (Catherine van Roosbroeck). Ook internationale 1.50/1.55m-geklasseerde merries als Wimphof’s Hinde (Marriet Smit-Hoekstra), Also Especial (Malin Parmler) en Cantate (Paul van Wylick) hebben directe nakomelingen in deze spraakmakende collectie. Ook van vaderszijde vertegenwoordigen de veulens opvallende genen. Zo worden er nakomelingen geveild van hengsten als Taloubet Z, Colorit Z, Balou du Reventon, Casall, Bustique, Conthargos, Eldorado van de Zeshoek, Bamako de Muze en Cento.

Twee veilingen
Naast de traditionele veulenveiling op 29 september zal er ook een online veulenveiling worden georganiseerd. Op 1 oktober komt een dertigtal veulens onder de virtuele hamer en deze collectie wordt ook op korte termijn gepubliceerd op deze website.

Bekijk hier de 2021 collectie.