Limburgse Veulenveiling presenteert beloftevolle collectie

5 september 2022

Op 28 september zal de 22e editie van de Limburgse Veulenveiling plaatsvinden bij het Peelbergen Equestrian Centre. Vanaf vandaag is de collectie voor deze gerenommeerde veiling online te bekijken. Eersteklas prestatiegenen zijn verenigd in de collectie en het gros van de veulens is nauwverwant aan internationale springpaarden. De veiling beloofte daarmee een uitgelezen kans te vormen om beloftevolle veulens aan te schaffen.

In de traditionele veiling, welke daags na de Dutch Sport Horse Sales georganiseerd wordt, komen ruim 80 springveulens onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. Aansluitend verruilen nog zo’n 40 veulens van eigenaar via de online veiling, waar op 29 en 30 september geboden kan worden.

Met referenties op het hoogste niveau als Ben Maher’s Grand Prix-winnaar Ginger-Blue (v.Plot Blue), Ermindo W (v.Singapore) van Rolf-Göran Bengtsson, Van Gogh (v.Numero Uno) van Marco Kutscher en H&M Extra (v.Berlin) van Olivier Philippaerts bewijzen de kracht van de Limburgse Veulenveiling. De selectiecommissie bestaande uit Paul en Michel Hendrix, Cor Loeffen en Stan Creemers heeft ook dit jaar, dankzij een royaal aanbod van de fokkers, een sterke collectie kunnen samenstellen. Het bevat veulens uit internationale sportmoeders, halfbroers of –zussen van paarden die reeds op het hoogste niveau presteren, en nakomelingen van zowel veelbelovende hengsten als gevestigde namen.

Bekijk de volledige collectie hier.