Limburgse Veulenveiling presenteert 78 toekomsttalenten

1 september 2020

Sinds dit jaar richt de Limburgse Veulenveiling zich volledig op het bijeenbrengen van kopers en verkopers van springgericht gefokte veulens. Vanaf heden is de 78 toekomsttalenten tellende collectie te vinden op de website en zij worden in drie groepen in een online veiling geveild op 21, 22 en 23 september. “We hebben echt een goed gevoel bij de collectie”, vertelt Paul Hendrix.

Vanwege alle Corona-maatregelen heeft de Limburgse Veulenveiling in een eerder stadium al besloten om voor een online veiling te gaan dit jaar. “Daarom wilden we niet téveel veulens in onze collectie opnemen, maar de kwaliteit was echt toereikend. Zeker omdat het een online veiling betreft hebben we extra streng geselecteerd op de correctheid. We zouden de fokkers tekort gedaan hebben wanneer we er minder dan 78 geselecteerd zouden hebben”, steekt Paul Hendrix van wal. “Het zijn stuk voor stuk interessante veulens.”

Prestatiegenen
Onder meer nakomelingen van bewezen sporthengsten als Tokyo du Soleil, Catoki, Cornet Obolensky, Berlin, Dominator Z, Emerald van ’t Ruytershof, Comme Il Faut, Tobago Z en Echo van ’t Spieveld maken deel uit van deze overtuigende collectie. Ook sterk in opkomst zijnde jonge verervers zoals Uricas van de Kattevennen, Blom Cup-kampioen Kardinaal HX en Pegase van ’t Ruytershof zijn vertegenwoordigd. “Bij het gros van de veulens zijn sterke moederlijnen gecombineerd met bewezen verervers en jonge talenten. De Limburgse Veulenveiling geeft graag de kans aan nakomelingen van talentvolle jonge hengsten, en daarmee vormen de veulens qua afkomst een heel gevarieerd gezelschap. We hebben meerdere veulens die gefokt zijn uit moeders of grootmoeders die zelf van zich hebben laten horen in de internationale sport, en/of nauwverwant zijn aan Grand Prix-springpaarden.”

Sterke reputatie
In het verleden bij de Limburgse Veulenveiling verkochte veulens maken wereldwijd reclame voor de veiling én het fokgebied. “Paarden zoals H&M Extra, Cas II, Donna Speciale, Van Gogh en Ermindo-W hebben zich ontwikkeld tot geweldige ambassadeurs voor onze veiling. Dankzij dergelijke topspringpaarden en een gemiddeld hoog niveau, heeft de Limburgse Veulenveiling wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd. Normaal gesproken wordt de helft van de veulens naar klanten in het buitenland verkocht en we zetten ons er dit jaar ook weer voor in om onze internationale clientèle te attenderen op deze toekomsttalenten. Want hoewel we helaas de traditionele gezelligheid van onze veiling moeten missen, zijn we er wel van overtuigd opnieuw fantastische veulens aan te bieden die kunnen uitgroeien tot paarden voor het hoogste niveau.”

Online bieden
Op deze website zijn alle veulens en verdere informatie te vinden. De online veiling opent op donderdag 17 september en de veulens zijn op catalogusvolgorde in drie groepen verdeeld. De eerste groep (cat.nr. 1-25) loopt af op 21 september, de tweede groep (26-53) op 22 september en de laatste op 23 september (54-78).

Bekijk hier de collectie