Limburgse Veulenveiling komt met nieuw initiatief

2 juni 2015

De Limburgse Veulenveiling en het KWPN Limburg hebben 1-jarige selectiestages in het leven geroepen. Door dit initiatief wordt een constructieve kweekvijver van toekomstige Limburgse selecteurs gecreëerd.

Voorgaande jaren liep er iedere selectiedag een ander JongKWPN-lid mee met de selectiecommissie om meer te leren over het beoordelen van veulens. Maar dat is dit jaar veranderd. Er is besloten om ieder jaar opnieuw twee jongeren uit Limburg te kiezen om alle selectiedagen mee te lopen. Doordat de stagiaires langere tijd met de ervaren selecteurs kunnen meekijken, worden er meer mensen klaargestoomd voor de toekomst.

Rachelle Peters   Patrick-Lemmen
Rachelle Peters                                   Patrick Lemmen

Eén persoon zal met de springcommissie meelopen en één persoon met de dressuurcommissie. Patrick Lemmen is gekozen voor de spring-commissie. Rachelle Peters gaat dat doen bij de dressuur-commissie. Zij hebben geen zeggenschap in de beslissing of een veulen wel of niet geselecteerd wordt. Het is enkel in het leven geroepen zodat zij ervaring op kunnen doen in het beoordelen van veulens.

De Limburgse Veulenveiling organiseert jaarlijks vijf selectiedagen. De Limburgse Veulenveiling vindt plaats op 23 september.