Limburgse Veulenveiling is opzoek naar stagiaire

20 januari 2017

De Limburgse Veulenveiling en het KWPN Limburg hebben twee jaar geleden 1-jarige selectiestages in het leven geroepen. Door dit initiatief wordt een constructieve kweekvijver van toekomstige Limburgse selecteurs gecreëerd. Voor het jaar 2017 is de veiling opzoek naar een nieuwe stagiaire voor de spring-commissie.

Afgelopen jaar was Patrick Lemmen aangewezen als stagiaire voor de spring-commissie. Ieder jaar wordt er opnieuw gezocht naar een in fokkerij geïnteresseerde stagiaire uit Limburg om de selectiedagen mee te lopen. Doordat de stagiaires langere tijd met de ervaren selecteurs kunnen meekijken, worden er meer mensen klaargestoomd voor de toekomst.

Eén persoon zal met de springcommissie meelopen, de dressuurcommissie is zodanig groot dat er besloten is om hier geen stagiaire mee te laten lopen. Stagiaires hebben geen zeggenschap in de beslissing of een veulen wel of niet geselecteerd wordt. Het is enkel in het leven geroepen zodat zij ervaring op kunnen doen in het beoordelen van veulens.

Ben jij geïnteresseerd in de springpaardenfokkerij, woon je in Limburg en zou je graag willen meekijken bij het selecteren van springveulens door professionals? Stuur dan nu een mail naar info@limburgseveulenveiling.nl met je naam, leeftijd en CV en wie weet kan jij komend seizoen meelopen met de spring-commissie van de Limburgse Veulenveiling.

De Limburgse Veulenveiling organiseert jaarlijks vijf selectiedagen. De Limburgse Veulenveiling vindt plaats op 27 september.

LUC_5506