Limburgse Veulenveiling beleeft exceptionele editie

27 september 2023

Tijdens de 23e editie heeft de Limburgse Veulenveiling haar reputatie als beste live-veiling van Nederland volledig ingelost. Met een royaal aantal van 78 springveulens werd een nieuw record gevestigd, zij brachten gemiddeld ruim €11.500 op en daarmee werd een flinke stap voorwaarts gezet. Het Chacco-Blue-merrieveulen Cruela Grandia Z bleek met een prijs van €35.000 het best verkochte veulen van de avond.

Opnieuw was er veel buitenlandse interesse in de veulens, die voornamelijk uit het Zuidoosten van Nederland afkomstig zijn. Zowel vanuit de zaal als online zijn de veulens verkocht naar landen als Amerika, Italië, Ierland, Finland, Canada en Duitsland.

Zeer goed gemiddelde
De verwachtingen werden vanavond overstegen in het Peelbergen Equestrian Centre. Met 78 veulens werd de gemiddelde prijs van 2022 met bijna €1.000 verbeterd, tot een nieuw record van €11.564. Voor de merrieveulens werd gemiddeld zelfs ruim €12.500 neergelegd, waarmee is bewezen dat er nog steeds volop geïnvesteerd wordt in genetisch interessant merriemateriaal. Het Chacco-Blue-merrieveulen Cruela Grandia Z blijft voor de topprijs van €35.000 in Nederlandse handen, net als onder meer het merrieveulen Take On Me D (v.Cape Coral RBF Z) die €30.000 opleverde. Voor €28.000 vertrekt een andere opvallende Cape Coral RBF Z-nakomeling naar Amerika, Triomphe Especiale. Ook was er veel interesse voor Annika Z (v.Aganix du Seigneur), die aangeschaft werd door topruiters Richard Vogel en Sophie Hinners voor €29.000.

Beslist niet vanzelfsprekend
“Met zo’n gemiddelde prijs en relatief weinig uitschieters naar onder, kan het niet anders dat de meeste fokkers zeer tevreden naar huis zijn gegaan vandaag. De Limburgse Veulenveiling bewijst keer op keer haar waarde, en we zijn zeer verheugd met het feit dat we de stijgende lijn van de afgelopen jaren dit jaar zó goed hebben kunnen doortrekken. Zeker met dit aantal veulens en in deze tijd, is het beslist geen vanzelfsprekendheid om veilingrecords te breken. Ik ben er trots op dat we daar, samen met de fokkers, volop in zijn geslaagd dit jaar”, aldus Paul Hendrix. Aanstaande vrijdag komen er nog eens ruim 45 veulens onder de hamer in de online editie van de Limburgse Veulenveiling. Op vrijdagavond 29 september sluiten de eerste kavels om 19.30 uur.