Klacid of Cicero aangewezen

6 februari 2018

Eén van de toppers van de Limburgse Veulenveiling in 2015, heeft zich ontwikkeld tot één van de smaakmakers op de KWPN Hengstenkeuring. De door J. Vrenken gefokte Klacid of Cicero is dankzij zijn goede springverrichtingen uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

De imponerende Klacid of Cicero (Cicero Z x Indoctro) werd op de veiling aangeschaft door Emile en Paul Hendrix. Hij is zich goed blijven ontwikkelen en maakte met zijn springtalent in zowel de eerste als tweede bezichtiging veel indruk. Niet gek gezien zijn goede afkomst. Zijn moeder presteerde in het 1.35m en is een halfzus van Maikel van der Vleutens  internationale 1.55m-springpaard Cupido V (v.Numero Uno). Ook Grand Prix-springpaarden als Mygirl (v.G.Ramiro Z) en Ranino V (v.Animo) komen uit deze Limburgse prestatiefamilie.

Goedgekeurde Kwish T
Eerder deze maand was er al hengstensucces voor de via de LVV verkochte Kwish T (Kannan x Ultimo). Dit fokproduct van Thei Tax is goedgekeurd bij het Duitse sportstamboek DSP. Ook hij is van goede afkomst, zo is zijn moeder een halfzus van de Grand Prix-springpaarden Cas (v.Indoctro, eveneens via de LVV verkocht) en Dali T (v.Phin Phin).

Foto: Paardenkrant/Horses.nl