King’s Especiale wint eventingkampioenschap in USA

30 oktober 2020

De Connect-zoon Redfield King maakte vijf jaar geleden deel uit van de collectie van de Limburgse Veulenveiling en heeft zich nu in de kijker weten te springen in Amerika. Onder Caroline Martin won dit fokproduct van Jack Verstappen het USEA Young Event Horse kampioenschap voor vijfjarige eventers.

In 2015 werd King’s Especiale, zoals de stamboeknaam luidt van Redfield King (Connect x Vittorio), geveild in de Limburgse Veulenveiling en werd Stal Hendrix de nieuwe eigenaar. Hij groeide uit tot een groot, talentvol springpaard met veel bloed. Vorig jaar is Emil Spadone van de Redfield Farm samen met amazone Caroline Martin mede-eigenaar geworden, samen met Stal Hendrix vormen zij het ‘HX Redfield King Especiale Syndicaat’.

Groot talent
Caroline is lyrisch over het spring- en eventingtalent van Redfield King. “Vorig jaar kwam ik bij Stal Hendrix en vertelde Paul me dat hij het perfecte paard voor me had. Daar heeft hij volledig gelijk in gekregen! Omdat hij erg groot is, was King pas net zadelmak maar hij voelde gelijk geweldig goed aan”, vertelde Caroline Martin. “Ik hoop dat ik hem volgend jaar mee kan nemen het WK voor zesjarigen in Le Lion d’Angers. Hij is zo dapper en springt zó goed! Zijn galop is ongelooflijk en dressuurmatig is hij ook al heel goed te rijden. Daarom hebben we hele hoge verwachtingen van hem.” In de moederlijn gaat Redfield King terug op de bekende Grand Prix-merrie Especiale (v.Voltaire) en deze stam is steevast goed vertegenwoordigd in de Limburgse Veulenveiling.