Inverness goedgekeurd bij KWPN

28 november 2016

Everdale-zoon Inverness is met uitmuntende punten goedgekeurd bij het KWPN. De prachtige bruine hengst werd tijdens de Limburgse Veulenveiling in 2013 verkocht (toen nog onder de naam Ivano), en heeft nu de eerste stappen gezet voor een succesvolle carrière als dekhengst. Tijdens het verrichtingsonderzoek viel de Everdale x Johnson op door zijn werklust en tritt in de benen. Hij verzamelde in totaal een puntenaantal van 81,5.

Inverness werd vooral geprezen om zijn ruime galop, waarvoor hij werd beloond met een 9. De jury: “De galop is zeer krachtig, bergop met veel tot zeer veel ruimte en gedragenheid. Inverness beweegt met een goede houding, een goede balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft hij veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.” Inverness wordt beschreven als een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling en bereidheid tot werken.

Als fok/aanparingsadvies wordt vermeld dat hij de afdruk in de beweging en de gallopade kan verbeteren, net als het vermogen tot sluiten en verzamelen.

De Limburgse Veulenveiling wil bij deze de fokker Y.M.M van Maasacker uit Cuijk en eigenaren Gertjan van Olst en R.J. Lickley feliciteren met de opname van hun hengst in het KWPN!

Klik hier voor het volledige rapport.

inverness