Interessante springveulens goed in trek op Limburgse Veulenveiling

3 oktober 2018

In het doel om afzet te creëren voor de voornamelijk regionale fokproducten is de Limburgse Veulenveiling goed geslaagd. Kopers uit binnen- en buitenland sloegen hun slag tijdens deze 18e editie. Voor het topsegment van de collectie werd goed betaald, aangevoerd door veilingtopper Nikan’s Diamond (v.Kannan) met een prijs van €30.000.

Kopers uit landen als Ierland, Amerika, Mexico, Jordanië, Engeland, Finland en Canada staken veelvuldig de handen omhoog op de Limburgse Veulenveiling op Equestrian Centre De Peelbergen. Ook telefonisch en online werd er volop geboden op de 100 veulens tellende collectie. “Het eerste gedeelte van de veiling verliep wat moeizaam en we kregen bevestigd dat er voor nette veulens realistische prijzen neergeteld worden”, erkent Paul Hendrix. “De Limburgse Veulenveiling heeft zich vanaf het begin als doel gesteld om afzet te creëren voor het regionale fokgebied, en het gros van de veulens heeft vanavond nieuwe eigenaren gekregen. Daarmee hebben we veel fokkers kunnen faciliteren. Daarnaast hadden we een stel betere veulens, en voor die kwaliteit wordt goed betaald.”

Volop potentie
De uit de Grand Prix-merrie Minka’s Diamond gefokte Nikan’s Diamond (v.Kannan) leverde de topprijs van 30.000 euro op en vertrekt naar Duitsland. Ook het Cornet Obolensky-veulen Nice Guy Especiale gaat rechtstreeks terug op een Grand Prix-merrie en leverde 23.000 euro op. Hij is in Amerikaanse handen gekomen. Voor datzelfde bedrag kreeg de Catoki-zoon Sacramento of the Paddocks een Nederlands eigenarensyndicaat, en ook het sterk galopperende Emerald-hengstveulen No Nonsense GS bracht een mooie prijs van 20.000 euro op. Hij is één van de veulens die zijn loopbaan zal voortzetten in Ierland. “Daarmee leverden goede springveulens uit sterke stammen mooie prijzen op. 19 veulens zijn voor meer dan 10.000 euro verkocht en bij de springveulens werd een gemiddelde prijs van ruim 8.500 euro gerealiseerd.” Bij de dressuurveulens, qua aantal in de minderheid, lag het gemiddelde zo’n 3.000 euro lager. “Deze veiling is een goede afspiegeling van het fokgebied. De collectie biedt voor ieder wat wils en we hopen dat de kopers veel geluk beleven met deze talenten”, besluit Paul Hendrix.