Inschrijvingen Limburgse Veulenveiling binnenkort geopend

5 mei 2020

In september zal de 20e editie van de Limburgse Veulenveiling plaatsvinden. Jaar in, jaar uit blijkt dat de fokkers deze veiling een warm hart toedragen en zij kunnen binnenkort hun veulens aanmelden voor de gerenommeerde veiling. Hoe de veiling precies zal worden georganiseerd zal de komende weken duidelijk worden, maar dat de Limburgse Veulenveiling doorgaat is een zekerheid.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Limburgse Veulenveiling wordt er vanaf dit jaar volledig gespecialiseerd op de springveulens. Zij hebben de afgelopen jaren vrijwel iedere editie garant gestaan voor goede prijzen, tevreden fokkers en gelukkige kopers op de veiling die normaliter in het Equestrian Centre de Peelbergen wordt georganiseerd. “We zijn nog aan het bekijken wat dit jaar de meest professionele wijze is om de veulenveiling te organiseren”, vertelt Paul Hendrix. Vanwege alle Corona-maatregelen is een online veiling één van de opties. “Hier gaan we medio juni een besluit over nemen, dat heeft ook te maken met de Dutch Sport Horse Sales. Daarvoor wachten we de verdere ontwikkelingen rondom het Corona-virus af.”

In eigen beheer
Vanaf dit jaar heeft Stal Hendrix de volledige organisatie en uitvoering van beide veilingen in eigen hand genomen. De fokkers en vaste inzenders van de Limburgse Veulenveiling worden op korte termijn op de hoogte gebracht van de selectiemogelijkheden en de precieze gang van zaken voor deze speciale 20e editie.