Inschrijven voor LVV vanaf nu mogelijk

11 april 2022

Het veulenseizoen is alweer in volle gang en de Limburgse Veulenveiling zal ook dit jaar weer bijdragen aan de afzet van genetisch interessante springveulens. De veiling staat gepland op 28 september en vanaf heden is het mogelijk om veulens hiervoor aan te melden. Dit jaar zal er voor het eerst een selectiedag georganiseerd worden voor vroeg in het seizoen geboren veulens.

Op de website kunnen vanaf nu veulens worden aangemeld voor de Limburgse Veulenveiling. Net als de afgelopen twee jaar zal de selectiecommissie eerst een selectie maken op basis van afstamming, waarna de gekozen veulens worden uitgenodigd voor de selectiedag en/of foto-/videodagen. Nieuw is het dat dit jaar in een eerder stadium een voorlopige fysieke selectie wordt gemaakt voor vroeg in het seizoen geboren veulens (aanmelden tot en met 22 mei). Op woensdag 8 juni zal deze eerste selectie plaatsvinden bij Manege De Vosberg in Panningen. De voorlopig geselecteerde veulens worden dan uitgenodigd voor de videodagen bij het Peelbergen Equestrian Centre. Deze videodagen staan gepland op 1-3 augustus en hier zal de definitieve selectie worden gemaakt.

Rechtstreeks naar foto-/videodag
De later in het seizoen geboren veulens kunnen tot en met 17 juli worden aangemeld voor de veiling, en zij worden -na de selectie op pedigree- direct uitgenodigd voor de foto-/videodagen bij De Peelbergen. Naast de geplande traditionele veiling op 28 september zal er dit jaar ook weer een online Limburgse Veulenveiling in diezelfde week georganiseerd worden.