Werkwijze

Online bieden
Het betreft een online veiling. Dus het gaat bij de online veiling dus over een andere collectie dan die van de Limburgse Veulenveiling (fysieke veiling). Om te kunnen bieden op de veulens uit de online collectie dient u zich te registeren. Dit is de enige mogelijkheid om te bieden. Telefonisch bieden is niet mogelijk. Als uw account geactiveerd is kunt u inloggen en meebieden. Er wordt geen borg gevraagd. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

Gang van zaken omtrent veiling
De veiling start op maandag 30 september 2019 om 15:00 uur. Alle kavels gaan op hetzelfde moment live. Om 19:00 uur loopt het eerste kavel af. Om 19:02 het tweede kavel, om 19:04 uur het derde kavel, etc. Wanneer er in de laatste seconden wordt geboden komt er telkens 2 minuten tijd bij.

Biedstappen
Het openingsbod is €2.500,- en gaat met €100,- omhoog tot €3.000,- Vanaf €3.000,- gaan de biedingen met €200,- omhoog tot het einde.

Afleveren 
Wij organiseren 1 of 2 vastgestelde afleverdagen. Op een van deze dagen komen de geveilde veulens samen op één locatie waar ze nogmaals door een dierenarts worden gecontroleerd. Dit zal op een nader te bepalen locatie in Limburg zijn. Na goedkeuring van de dierenarts kunnen de veulens met de koper mee naar hun nieuwe adres.

Samenstelling collectie
De collectie van de online veiling van de Limburgse Veulenveiling is gedurende 5 selectiedagen geselecteerd door de selectiecommissie bestaande uit:

Springen
Paul Hendrix
Harrie Derks
Cor Loeffen
Stan Creemers

Dressuur
Gertjan van Olst
Harrie Derks
Bert Rutten
Trudi Houwen