In the spotlight: Van Gogh!

11 februari 2018

Eén van de meest succesvolle referenties van de Limburgse Veulenveiling is de KWPN-goedgekeurde Grand Prix-hengst Van Gogh. Deze door Peter en Renate Stultiëns gefokte Numero Uno-zoon maakte in 2002 de blits op onze veiling, en heeft met Marco Kutscher meerdere prominente Grand Prix gewonnen. Ook als vererver timmert deze keurhengst hard aan de weg.

Op de Limburgse Veulenveiling, destijds nog in Van Gogh’s geboortedorp Weert georganiseerd, kocht de familie Horn van De Wiemselbach het opvallend galopperende Numero Uno-hengstveulen. Twee jaar later stelden zij hem met succes voor op de KWPN hengstenkeuring en in het najaar als driejarige slaagde Van Gogh met vlag en wimpel voor het verrichtingsonderzoek. Na enkele succesvolle jaren in de jonge paardencompetities werd hij door Caroline Müller vakkundig opgeleid tot het hoogste niveau. Sinds de zomer van 2014 is hij toevertrouwd aan Marco Kutscher, met wie hij grote successen heeft geboekt. Enkele wapenfeiten zijn de overwinningen in de Grand Prix van Hong Kong (2016), de Grand Prix van Los Angeles (2016), de GCT Grand Prix van Valkenswaard (2015) en een tweede plek in de GCT Grand Prix van Shanghai (2016).

Voor zowel de sport als fokkerij is deze LVV-referentie een voltreffer gebleken. Zijn oudste nakomelingen springen reeds op hoog niveau, zoals Bella Brown (Emma Augier de Moussac), Vallejo (Katrin Eckermann), Eagel (Pilar Lucrecia Cordon), Dieter (Johan Demolder) en Ceylon (Vincent Vermeulen). En misschien nog wel het meest bekend is de Van Gogh-afstammende Cosmo (Sönke Rothenberger), die op het hoogste niveau in de dressuursport records breekt.