In de spotlight: Extra!

6 januari 2018

Eén van de vele opvallend presterende paarden die als veulen zijn verkocht op de Limburgse Veulenveiling is de Berlin-zoon Extra, die momenteel onder het zadel van Olivier Philippaerts zijn naam helemaal waar maakt. In 2009 kwam hij als veelbelovend hengstveulen onder de hamer op onze veiling en inmiddels presteert hij sterk op het hoogste niveau.

Onder Olivier’s jongere broer Thibault ontwikkelde de door G. van de Winkel gefokte Extra (Berlin x Heartbreaker) zich tot een verdienstelijk 1.50m-springpaard. Zo namen ze in augustus deel aan het EK voor Junioren en hadden ze vervolgens succes op het prestigieuze CSIO5* Spruce Meadows. Sinds december rijdt Olivier de achtjarige hengst, die bij Zangersheide is goedgekeurd, en kwam in de 1.55m-Grand Prix van CSI4* Stockholm met één tijdstrafpunt en een achtste prijs over de finish. Afgelopen week kwamen ze aan de start op de Olympia Horse Show CSI5* in London en sprongen onder meer naar een 9e plaats in het 1.50m.

In de 2017-editie van de Limburgse Veulenveiling maakte een volle zus van Extra deel uit van de collectie. Voor Extra’s eigenaren Leon Spronken en familie Philippaerts reden om hun kans te pakken op de veiling in Kronenberg. Zij schaften deze Mucinda aan met oog op zowel sport als fokkerij.