H&M Extra LVV Paard van het Jaar

25 september 2019

De lijst van goede referenties van de Limburgse Veulenveiling blijft maar groeien. Eén van de opvallendste paarden op het hoogste niveau is de imponerende Berlin-zoon H&M Extra, die precies tien jaar geleden geveild werd op deze veiling. Dankzij zijn opvallende prestaties onder Olivier Philippaerts werd het fokproduct van Grad van de Winkel vandaag gehuldigd als LVV Paard van het Jaar.

De tienjarige hengst H&M Extra (Berlin x Heartbreaker, fokker Grad van de Winkel uit Smakt) maakte in 2009 al veel indruk met zijn sportieve model, bewezen afkomst en patente galop. Het oog van familie Philippaerts en wijlen Leon Spronken viel gelijk op de krachtpatser, die op de destijds nog in Weert gehouden Limburgse Veulenveiling in hun handen kwam.

Wereldtop
Onder diverse ruiters van Stal Philippaerts is de bij Zangersheide goedgekeurde hengst uitgegroeid tot een zeer succesvol Grand Prix-springpaard. Onder zijn huidige ruiter Olivier Philippaerts is hij al menigmaal geplaatst op het hoogste niveau. Tot hun meest opvallende prestaties behoort onder meer de overwinning in de Nations Cup van Calgary, waarin ze met een dubbele nulrit van grote waarde waren voor het Belgische team. Eerder dit seizoen werden ze al derde in de 1.65m Rolex Grand Prix van Rome, vierde in het 1.60m van CSIO5* Aachen en vijfde in de GCT-GP van Miami Beach. Mooi detail is ook dat zijn eigenaren twee jaar geleden op de Limburgse Veulenveiling investeerden in de volle zus van H&M Extra, de veelbelovende veilingtopper Mucinda.

Tweede titel
Voor het tweede jaar wordt er een paard van het jaar verkozen op de Limburgse Veulenveiling en daarmee volgt H&M Extra in de voetsporen van de Indoctro-zoon Cas 2 die met Harrie Smolders presteert. De eigenaren van H&M Extra, Nadine Budeners en ruiter Philippaerts zijn samen met fokker Grad van de Winkel, zijn vanavond gehuldigd tijdens de 19e editie van de Limburgse Veulenveiling.