Grand Prix-zege voor LVV’er Cas (v.Indoctro)

4 april 2018

De opmars van de Indoctro-zoon Cas 2 onder het zadel van Harrie Smolders was al op zijn minst opvallend te noemen. Afgelopen weekend voegde het duo een prachtige Grand Prix-zege aan hun palmares toe. In het hoofdnummer van de eerste week van het CSI2* Lanaken waren ze onbetwist de beste.

In 2007 maakte de door Th. Tax uit Blitterswijck gefokte Cas (Indoctro x Numero Uno) deel uit van de collectie van de Limburgse Veulenveiling. Hij boekte al met meerdere ruiters successen in de internationale sport, maar zijn echte doorbraak kwam dankzij de perfecte match met Harrie Smolders. In de Grand Prix van Lanaken lieten ze niet minder dan 16 kandidaten in de barrage achter zich, waarvan er 8 eveneens een foutloze rit realiseerden. “Cas sprong heel goed! Mijn doel was om er een leerrondje van te maken maar hij pakte het zó goed op, dat het ons de overwinning opleverde. En winnen, dat verveelt nooit!”, sprak Smolders na afloop.

Save the date
In 2018 zal de Limburgse Veulenveiling plaatsvinden op woensdag 3 oktober. De uitgelezen kans om een toekomstige topper als Cas als veulen vast te leggen.