Goede veulens voor acceptabele prijzen verkocht op de Limburgse Veulenveiling

5 oktober 2010

Tien jaar Limburgse veulenveiling. Opnieuw in de sfeervolle en sjiek ingerichte rijhal van dressuur- en springstal ?De IJzeren Man? te Weert. De veulens zagen er prachtig uit, kwamen uit fijne pedigrees met sportachtergrond en marcheerden er lustig op los.

Het koperspubliek reageerde aanvankelijk lauw, maar na de vroeg ingezette pauze werd het allengs beter. De tweemaal optredende Thunder Guys werkten zeker stemming verhogend. De algeheel gemiddelde prijs van de verkochte rijpaardveulens haalde net niet de 5400 euro. Toch weer een daling van de gemiddelde prijs met ongeveer 10 procent.
De hengstveulens brachten gemiddeld 5300 euro op en de merrieveulens 5400 euro.

De hoogste dagprijs was voor een hengstveulen van Florencio x Rubenstein x Variant, nl. 17.000 euro. Daarop volgde een prijs van 11.000 euro voor een hengstveulen van Numero Uno x Tangelo van de Zuudhoeve x Lux en het laatste geveilde veulen, een hengstveulen van Clinton x Heartbreaker x Cavalier verwisselde van eigenaar voor een bedrag van 10.000 euro. Verder waren er een groot aantal interessante prijzen tussen de 5000 en 9500 euro.

De vraag die kan rijzen is: Is het bestuur en de selectiecommissie content?
Natuurlijk hadden wij gehoopt op een herstel van de al twee jaar dalende prijzen (de veulens waren er goed genoeg voor), maar het koperspubliek dacht er anders over en opereerde voorzichtig.