Ginger-Blue ‘LVV Horse of the Year 2022’

1 oktober 2022

De afgelopen jaren heeft de in 2011 via de Limburgse Veulenveiling verkochte Ginger-Blue zich ontwikkeld tot een uitstekende ambassadeur voor de veiling. Onder Ben Maher schreef de Plot Blue-dochter al meerdere Grand Prixs op haar naam en dat vormt de perfecte aanleiding om dit fokproduct van Piet Verberne uit te roepen tot LVV Horse of the Year 2022.

Tijdens de 22e editie van de Limburgse Veulenveiling is fokker Piet Verberne betrokken bij de huldiging. Een grote verrassing voor de fokker, die met twee veulens uit de directe moederlijn van Ginger-Blue aanwezig was op de veiling.

Via Zweden naar Maher

De Plot Blue-dochter (mv.Royal Rose) kwam in 2011, als kleindochter van de internationale 1.50m-merrie Jozita van Edwina Tops-Alexander, onder de hamer in de Limburgse Veulenveiling. De Zweedse Helmo Stables kochten het veelbelovende merrieveulen, en onder eigenaar Jacob Hellström begon ze jaren later aan haar internationale sportcarrière. Al op zevenjarige leeftijd debuteerde Ginger-Blue met deze ruiter op 1.45m-niveau en niet lang daarna werd ze ontdekt door Ben Maher. Zijn sponsor Jane Forbes Clark schafte de KWPN-merrie nog datzelfde jaar aan en dat bleek het begin van een topsportloopbaan voor Ginger-Blue. Internationaal boekten Ben Maher en Ginger-Blue al vijf overwinningen, waaronder in de Grand Prixs van CSI5*-GCT Parijs en CSI4* Valkenswaard. Daarnaast werden ze onder meer tweede in de CSI5*-Grand Prix van London, vierde in de CSI4*-Grand Prix van Wellington (twee keer) en vijfde in de CSI5*-Grand Prixs van Hamburg en Rome. Al met al een top referentie voor de Limburgse Veulenveiling, met nog een grote toekomst voor zich.

Foto: DigiShots