Fantastisch einde van Nederlands veulenveilingseizoen

26 september 2013

Afgelopen woensdag vond de dertiende editie van de Limburgse Veulenveiling plaats. Dertien bleek geen ongeluksgetal, de veiling wist de stijgende lijn, die zij vorig jaar al te pakken had, flink kracht bij te zetten. De gemiddelde opbrengst van de maar liefst 78 geveilde veulens was € 7.798,08. De Limburgse Veulenveiling wist een totaalomzet van € 608.250,- te realiseren.

Limburgse Veulenveiling 2013 © DigiShots

Dressuurveulens hebben dit jaar extra aandacht gekregen. Het was de eerste editie waarbij Hippisch Ondernemer van het Jaar, Gertjan van Olst, zich aan de Limburgse Veulenveiling heeft gecommitteerd. Daarnaast werd er een aparte dressuurselectiecommissie in het leven geroepen. Dat de veiling meer aandacht heeft besteed aan dressuurveulens heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen. Dressuurveulens brachten gemiddeld € 9.210,- op. Met € 24.000,- was het veulen Ike Geuzenhof (Negro x Rubin Royal – Fokker: S. Maakenschijn uit Chaam) de veilingtopper.

Het duurste springveulen was de door W. Sikes uit Venray gefokte Ilarnike (Clarimo x Heartbreaker). Veilingmeester Koen Olaerts sloeg dit veulen af op € 19.000,-. De gemiddelde verkoopprijs voor springveulens was € 7.343,-.

Ilarnike Limburgse Veulenveiling 2013 © DigiShots

Golden Dream Stables is de nieuwe eigenaar van Ilarnike

Er was veel interesse vanuit het buitenland. Op internet werd de veiling door 1.500 mensen uit 26 verschillende landen gevolgd. Eenentwintig veulens uit de collectie zijn naar het buitenland verkocht. Voor de telefonische potentiele kopers was het biedproces dit jaar transparanter gemaakt dankzij de software van Dynamic Auction Information. Dit systeem laat op de website realtime zien hoe hoog de biedingen zijn en waar in de veilinghal er wordt geboden.

Limburgse Veulenveiling 2013 © DigiShots

De Limburgse Veulenveiling staat bekend als een eerlijke en degelijke veiling. Deze reputatie heeft dit jaar opnieuw standgehouden. De veiling kent geen exorbitant hoge bedragen, maar biedt wel een sterke collectie veulens aan, die kopers weten te waarderen.

Limburgse Veulenveiling 2013 © DigiShots

Ruim 1.200 bezoekers kwamen naar Weert om de veiling bij te wonen