El Primero wint International Hunter Derby

4 maart 2019

De in 2009 via de Limburgse Veulenveiling verkochte El Primero heeft weer een belangrijk wapenfeit kunnen toevoegen aan zijn erelijst. Onder Victoria Colvin sprong de spraakmakende Numero Uno-zoon naar de overwinning in de International Hunter Derby op CSIO4* Wellington.

De door Peter Goertz gefokte El Primero (Numero Uno x Indorado) kwam als veulen via de Limburgse Veulenveiling in handen van Stal Hendrix en Peter Francken. Drie jaar later werd hij met 82,5 punten goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN en eind 2014 vertrok hij naar Amerika om zijn carrière voort te zetten als hunter. Daarin heeft hij al menigmaal bewezen tot de top te behoren.

Top hunter
El Primero is in eigendom van Meralex Farm behaalde de hoogste score in de over twee rondes verreden Hunter Derby. Nadat ze het eerste onderdeel op zaterdag al winnend konden afsluiten, kwamen ze zondags als laatste starters in de baan. Ook daarin overtuigde hij rondom. “El Primero sprong beter dan ooit te voren. Hij sprong zó hoog over de eerste hindernis dat ik gewoon moest wachten op de landing”, looft Victoria Colvin de achterkleinzoon van Grand Prix-merrie Especiale. “Het verliep helemaal volgens plan dus super dat dit met de overwinning werd beloond.”