Eersteklas potentie wordt goed betaald op Limburgse Veulenveiling

24 september 2014

De veertiende editie van de Limburgse Veulenveiling kan als zeer geslaagd de boeken in. Het aantal van 105 te veilen veulens was ambitieus maar met de brede, kwaliteitsvolle collectie bleek de LVV volledig aan de vraag vanuit binnen- en buitenland te voldoen. Met een gemiddelde prijs van €7.847 is het resultaat van vorig jaar, zelfs met 27 veulens meer, verbeterd. De goed bewegende Jeetjemina Irene S (v.Charmeur) bracht met een prijs van €23.000 het meeste geld in het laadje.

Met de 105 verkochte veulens werd een totaalomzet van €824.000 gerealiseerd en veilingmeester Koen Olaerts zorgde voor een vlot verloop van de veiling. Het duurst verkochte veulen Jeetjemina Irene S (Charmeur x Krack C), die uit de fokkerij van Piet Selten komt, blijft in Nederlandse handen. Maar liefst 25 veulens brachten een prijs van €10.000 of meer op, en drie veulens gingen zelfs over de grens van €20.000.

23-Jeetjemina-Irene-S-WEER14L1551
Veilingtopper Jeetjemina Irene S

Naast de geweldig bewegende veilingtopper was dat de expressieve Jazz-zoon Just On Time (mv.Negro) die voor €22.000 eveneens in Nederland blijft. Het duurste springveulen, de atletische en sterk galopperende James Bond (Balou du Rouet x Cavalier), vertrekt voor €21.000 naar Ierland. Drie veulens leverden €16.000 op; de imponerende Maine Z (Mr.Blue x Lasino), smaakmaker Joukje W (Apache x Vivaldi) en de beloftevolle Olympus van de Peerdeblook (Emerald van ’t Ruytershof x Voltaire). De buitenlandse interesse bleek groot, ook via telefonische biedingen en de livestream (ruim 9.000 kijkers). Zo zijn er veulens verkocht naar Amerika, Duitsland, België, Zweden, Finland, Engeland en Canada.

Limburgse Veulenveiling 2014 © DigiShots

De selectiecommissies bestaande uit Paul Hendrix, Harrie Derks, Cor Loeffen, Trudy Houwen en Gertjan van Olst toonden zich zeer tevreden na afloop. “We hebben op vijf plekken veulens geselecteerd en hebben vanaf het begin onze lijn goed kunnen vasthouden. Dankzij het goede aanbod zijn we uitgekomen op een royale groep veulens uit sterke stammen en afstammend van zowel bewezen als jonge hengsten. Op de veiling hadden we te maken met een breed koperspubliek, uit binnen- en buitenland”, blikt Cor Loeffen terug. “De veiling is oorspronkelijk opgezet om de afzet vanuit Limburg te vergroten en ik denk dat we daar dit jaar zeker weer in geslaagd zijn. We hebben te maken met een grote groep fokkers die ieder jaar veulens bij ons aanbiedt, niet alleen vanuit Limburg, en dát alleen al is een mooi compliment. Net als de goede resultaten van vanavond.”

Limburgse Veulenveiling 2014 © DigiShots

Deze editie van de Limburgse Veulenveiling kenmerkte zich door een sterke collectie veulens waarvoor goede en reële prijzen zijn betaald en dat zorgt voor zowel tevreden kopers als verkopers.