Eerste veilingavond Limburgse Veulenveiling zeer geslaagd

21 september 2020

De eerste van drie veilingavonden van de Limburgse Veulenveiling gaat als zeer geslaagd de boeken in. De eerste 25 veulens brachten gemiddeld exact 8.000 euro op en met een prijs van 18.800 euro bleek Edwin Enzerink’s fokproduct Pegasus (v.Berlin) de veilingtopper. Ook de komende twee dagen komt er nog een heel stel interessante springveulens aan bod in deze online veiling.

Vijf veulens brachten €10.000 of meer op tijdens deze eerste veilingavond. Het best betaalde veulen van de avond, de voor €18.800 verkochte Pegasus (Berlin uit de Grand Prix-merrie Absie v.Corland, fokker Edwin Enzerink) blijft in Nederland. Voor €15.000 vertrekt de Tokyo du Soleil-nakomeling Perfectomundo (mv.Kashmir van ’t Schuttershof, fokkers S. te Bokkel, T. Krikke, M. van Middelkoop en F. Schoon) naar Groot-Brittanië, en de Italiaanse ruiter Paolo Adorno heeft voor €14.000 de interessante Nabab de Rêve-zoon Nairobi Z.G. (mv.Cantos, fokker René Zegers) in handen gekregen. Met diens volle broer Fer Z.G. is hij op internationaal 1.55m-niveau geklasseerd. Andere veulens zijn verkocht naar Amerika, Groot-Brittanië, Ierland en Duitsland.

Goede start
“We hebben een goede start gemaakt vandaag en zijn heel tevreden. Kwaliteit wordt goed betaald en het zijn reële prijzen”, vertelt Paul Hendrix. “Behalve een paar mooie uitschieters hebben we ook in de breedte goede prijzen behaald en de eerste berichten van de fokkers zijn eveneens positief. Daarmee kijken we met vertrouwen uit naar de komende twee dagen want daarin komen er ook veel interessante veulens onder de virtuele hamer.” Morgenavond vanaf 19.00 uur loopt de veiling af voor de veulens met catalogusnummer 26 tot en met 53. De laatste groep veulens is op woensdagavond vanaf 19.00 uur aan de beurt.

Bekijk hier alle resultaten van de eerste groep veulens.

Direct registreren om mee te kunnen bieden
Direct naar de online veiling
Aanvullende informatie over de veulens is te bekijken op deze pagina