Eerste online Limburgse Veulenveiling voorziet in behoefte

30 september 2019

De eerste editie van de online Limburgse Veulenveiling is vanavond succesvol afgerond. Met een mooie prijs van €8.400 werd het Diamant de Semilly-merrieveulen Opal de Semilly V het best betaald. Op drie na zijn alle veulens verkocht, naar landen als Nederland, België, Zweden, Ierland en Duitsland. Zij realiseerden een gemiddelde prijs van ruim €4.000.

De online veulenveiling is een nieuw initiatief van de Limburgse Veulenveiling om de fokkers te helpen met de afzet van hun kwaliteitsvolle veulens. De veulens zijn geselecteerd door de selectiecommissies en uitvoerig veterinair gecontroleerd. Alle bevindingen zijn vermeld waardoor de koper op alle fronten goed geïnformeerd een bod uit kon brengen.

Prijs naar kwaliteit
In een vier uur durend biedduel leverde de door J.G.J. Verstappen gefokte Opal de Semilly V (Diamant de Semilly x Heartbreaker) de beste prijs op. Voor €8.400 blijft dit merrieveulen in Nederlandse handen. Het duurste hengstveulen is de genetisch interessante Obago (Tangelo van de Zuuthoeve x Cornet Obolensky) uit de fokkerij van Jan Pen, die voor €7.600 eveneens in Nederland zal blijven. Ook voor Quavinia MB Z (Quabri de l’Isle x Indoctro, fokker Highfield Genetics, €7.400) en Esperanza AG Z (Emerald van ’t Ruytershof x Corland, fokker A. Gisbertz, €7.400) werden goede prijzen neergelegd terwijl de Totilas-zoon Orlando (mv.Don Romantic, fokker Hans de Haas) met €6.800 het best betaalde dressuurveulen bleek. “Het is goed om te zien dat er internationale belangstelling was voor de veulens in deze eerste editie van de online veiling. We hebben een gemiddelde prijs van ruim 4.000 euro kunnen realiseren en daarmee hebben we ruim 30 fokkers kunnen faciliteren. De prijzen zijn naar rato en we kijken terug op een geslaagde eerste editie”, reageert Paul Hendrix.

Prominent afzetkanaal
Via de reguliere Limburgse Veulenveiling en deze online veiling zijn er zo’n 150 veulens vermarkt, waarvan een groot deel naar het buitenland zal vertrekken. Daarmee bewijst de Limburgse Veulenveiling een prominent afzetkanaal te zijn voor dit sterke hippische gebied.