Donna Speciale en Leslie Burr-Howard winnen 35.000 dollar in Lexington

7 november 2016

Succesvol weekend voor paarden die voortkomen uit de Limburgse Veulenveiling, waaronder een overwinning op 1.45m-niveau in Lexington door het paard Donna Speciale.

Op donderdag 3 november kwam Donna Speciale (Cavalier x Concorde, verkocht tijdens de LVV in 2008) in actie onder de Amerikaanse amazone Leslie Burr-Howard. Het succesvolle duo behaalde de derde plaats tijdens de CSI4* op 1.45m-niveau in Lexington (USA). Burr-Howard en Donna Speciale kwamen nogmaals in actie op vrijdag 4 november. Ditmaal hadden zij de overmacht en gingen ze er met de overwinning vandoor tijdens de CSI4* op 1.45m-niveau. Zij wonnen hiermee een bedrag van 35.000 dollar. Dit is niks nieuws voor de combinatie, ze wonnen in september dit jaar al 40.000 dollar met hun overwinning in de Sovaro Speed Stake tijdens de Hampton Class, en 35.000 dollar tijdens de Keystone Classic CSI3* in Harrisburg. Lees hier het hele artikel.

Donna Speciale was niet het enige Limburgse Veulenveiling-paard dat aan de start verscheen in Lexington. Aristoteles (Padinus x Lux, verkocht tijdens de LVV in 2005) eindigde op zaterdag 5 november op de vierde plaats tijdens de CSI4* op 1.55m-niveau. De hengst reed een prachtige foutloze ronde onder de Amerikaanse Jonathan McCrea.

Naast de Amerikaanse successen zette Donanso (Vingino x Manhatten) nog een nette prestatie neer onder de Nederlander Rogier Linssen. Zij eindigden op vrijdag 4 november op een 10e plaats tijdens de CSI2* op 1.45m-niveau in Oliva.

lesliehoward-donna_especiale_lexington
Copyright Noelle Floyd