Curiosity wint internationale 1.30m-proef tijdens CSI3* Lummen

15 mei 2017

LUMMEN – De in 2009 via de Limburgse Veulenveiling verkochte Curiosity (Caretino x Cambridge, gefokt door Anton Vullers uit Hedwigenkoog) won afgelopen vrijdag de internationale CSI3* 1.30m-rubriek tijdens de derde week van de Lummen Spring Tour. De Belgische ruiter Sam Polleunis stuurde de achtjarige ruin als snelste over de finish.

De overwinning van vrijdag kwam niet als een volledige verrassing. Twee dagen eerder liet het duo namelijk ook al zien goed in vorm te zijn. Toen behaalden ze de derde plaats in dezelfde rubriek. Polleunis moest het toen nog afleggen tegen zijn concurrenten Joris Vergauwen en zijn Foxy Lady (2e plaats) en Matthias Hens en Jinte (1e plaats).

Maar afgelopen vrijdag wist hij ze te verslaan in een tijd van 36,71 seconden. Vergauwen werd toen tweede met een tijd van 37,66 seconden. Op de derde plaats, met 40,57 seconden, eindigde Thomas de Wit met zijn Carisco merrie Inette LVP.

Klik hier om alle resultaten te bekijken.

Curiosity Caretino x Cambridge web

Curiosity (Caretino x Cambridge) als veulen in 2009. Inmiddels op weg naar een succesvolle sportcarrière onder Sam Sam Polleunis.