Collectie online Limburgse Veulenveiling gepresenteerd

10 september 2023

In navolging op de collectie voor de live-veiling op 27 september, zijn ook de veulens voor de online editie van de Limburgse Veulenveiling (28-29 september) nu gepubliceerd. Een interessante groep van 47 veulens wordt twee dagen na de veiling in het Peelbergen Equestrian Centre online afgeslagen. Onder hen nakomelingen van Emerald van ’t Ruytershof, Comme Il Faut, Conthargos, Mumbai en Quel Homme de Hus.

Dankzij het kwaliteitsvolle aanbod vanuit de fokkers kon er een royale groep veulens worden geselecteerd voor de 23e editie van de Limburgse Veulenveiling. 80 van hen worden op 27 september in de live-veiling aangeboden, en 47 veulens volgen in de online veiling.

Kwaliteit geselecteerd
Ook binnen deze groep veulens zijn prestatiegenen ruimschoots voorhanden. De veulens voldoen stuk voor stuk aan de gestelde eisen van de selectiecommissie en worden kort voorafgaand aan het moment van veilen, nogmaals door een afgevaardigde van deze commissie bekeken. Hierdoor wordt de kopers zoveel mogelijk zekerheid geboden op een kwaliteitsvol veulen in goede conditie. Het gros van de veulens komt uit bewezen moederlijnen. Zo is het hengstveulen Top Secret GS (v.Cape Coral RBF Z) gefokt uit een halfzus van Grand Prix-winnaar Winchester HS van Frank Schuttert, komt het hengstveulen Corbas Z (v.Contagio Z) uit de directe moederlijn van Maikel van der Vleuten’s bronzen medaillewinnaar Beauville Z en is Tourka Minka MB (v.Dourkhan Hero) een kleindochter van de internationale 1.60m-merrie Minka’s Diamond. Gefokt uit de volle zus van Leopold van Asten’s Olympische merrie VDL Groep Fleche Rouge komt het hengstveulen Aramis of the Paddocks (v.Untouchable) en het merrieveulen Teezer van ’t Wold HR (v.Newmarket VM) komt uit een halfzus van Grand Prix- en Wereldbekerwinnaar Apart van Pieter Devos.

Bekijk hier de volledige collectie van de online Limburgse Veulenveiling.