Paul Hendrix: “Het aanbod wordt ieder jaar groter en beter”

28 augustus 2017

De collectie van de 17e editie van de Limburgse Veulenveiling is vanaf vandaag te zien op de website. Op woensdag 27 september op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg zullen 113 veulens onder de hamer gaan. Initiatiefnemer en lid van de selectiecommissie springveulens Paul Hendrix: “Het aantal is groter dan ooit, maar desalniettemin hebben we geen concessies gedaan aan de kwaliteit.”

Hij vervolgt: “Het is ons dit jaar wederom gelukt een zeer interessante collectie veulens voor te stellen. Het aanbod wordt ieder jaar groter en beter. Dit zegt veel over de kracht van het fokgebied Limburg en omringend. “

De collectie bestaat uit 27 dressuur- en 86 springveulens. Het is duidelijk dat de springveulens de overhand hebben. Dat is eveneens een goede weerspiegeling van de verhoudingen binnen het fokgebied. De veulens in de veiling komen voort uit zowel bewezen als nog jonge vaderdieren, waaruit blijkt dat de Limburgse Veulenveiling op de markt vooruit loopt.

Inmiddels zijn al veel via ons verkochte veulens uitgegroeid tot internationale sportpaarden en goedgekeurde dekhengsten. Paul: “Dat maakt ons trots. Samen met de fokkers hebben we deze paarden succesvol kunnen afleveren bij honderden nieuwe eigenaren. We hopen dit tot in lengte van jaren te kunnen blijven doen. Dat zal ook lukken vanwege de enorme internationale interesse die voor onze veiling bestaat.”

We hopen u te mogen begroeten in Equestrian Centre de Peelbergen en wensen u een succesvolle veiling.

Klik hier om de collectie te bekijken.