Cas uitgeroepen tot eerste LVV Horse of the Year

3 oktober 2018

In navolging van de Dutch Sport Horse Sales heeft ook de Limburgse Veulenveiling één van haar ambassadeurs verkozen tot ‘Horse of the Year’. Deze eerste eer is verleend aan de succesvolle Indoctro-zoon Cas, die onder Cameron Hanley en vervolgens Harrie Smolders opvallend presteert in de internationale sport. Vandaag werden fokker Th. Tax en ontdekker Tiernan Gill in het zonnetje gezet tijdens de Limburgse Veulenveiling.

Limburgse Veulenveiling 2018
© DigiShots

Op het Equestrian Centre De Peelbergen vindt vandaag de 18e editie van de Limburgse Veulenveiling plaats, waar ruim 100 veulens onder de hamer komen. Een mooi moment om één van de opvallende referenties voor het voetlicht te halen. De in 2007 geveilde Cas 2 (v.Indoctro) werd geboren bij fokker Th. Taks uit Blitterswijck, die hem enkele maanden later aanbood op de selectiedag van de Limburgse Veulenveiling. Daar werd het jeugdige springtalent ontdekt door Tiernan Gill, die zojuist samen met de fokker naar voren kon treden om een fraaie foto van deze LVV-ambassadeur in ontvangst te nemen.

Fraai palmares
Cas 2 begon zijn internationale sportloopbaan in 2014 onder het zadel van Cameron Hanley. Precies twee jaar later maakte de Indoctro-zoon zijn 1.60m-debuut. In deze 4*-Grand Prix van Liverpool wist Cas 2 zich gelijk te klasseren. Een klein jaar later kwam hij in handen van de Copernicus Stables, en kreeg Audrey Coulter de teugels in handen. Onder Harrie Smolders won Cas 2 vervolgens onder meer de 1.60m Accumulator op CSI3* Birmingham, het 1.50/1.55m van CSIO5* Rome en de 2*-Grand Prix van Lanaken.