Veertig veulens in online Limburgse Veulenveiling

10 september 2022

Aansluitend aan de traditionele Limburgse Veulenveiling op 28 september bij het Peelbergen Equestrian Centre, komt er nog een veertigtal veulens onder de digitale hamer in een online editie. Ook deze zorgvuldig geselecteerde collectie bevat springveulens met een grote toekomst in sport en fokkerij voor zich. Op 29 en 30 september kan er geboden worden op nakomelingen van hengsten als Emerald van ’t Ruytershof, Cornet Obolensky, Diamant de Semilly en Casall.

In totaal verruilen er zo’n 120 veulens via de Limburgse Veulenveiling van eigenaar dit seizoen. Ruim 80 veulens komen op 28 september in de live veiling, waarop ook online geboden kan worden, en 40 veulens worden aansluitend in een online veiling verkocht. Deze collectie is vanaf vandaag ook te vinden op de website van de Limburgse Veulenveiling.

De collectie is samengesteld door Paul en Michel Hendrix, Cor Loeffen en Stan Creemers en bevat genetisch zeer interessante veulens. Zo is het hengstveulen Charlie 707 Z (v.Cornet Obolensky) een kleinzoon van de befaamde merrie Ligie, die onder meer de 1.60m-paarden Tinka’s Hope, Show Show en Calimero of Colors leverde. Het Diamant de Semilly-hengstveulen Stylo is een rechtstreekse zoon van de internationaal 1.50m-geklasseerde merrie Cantate (v.Cantos) en het Cayetano Z-hengstveulen Special Envoy is een kleinzoon van de Grand Prix-merrie Charleen, waarmee Mikael Forsten deelnam aan het EK in 2003. Een ander toekomsttalent is de Van Gogh-zoon Spitfire, die uit dezelfde moeder komt als de 1.60m-geklasseerde Big Brother (v.Untouchable) en Dustin (v.Ustinov). Ook de stammen van Grand Prix-paarden als Winchester HS (v.Numero Uno), Plot-Blue (v.Mr.Blue), Valentina van ’t Heike (v.Nabab de Rêve), Nairobi (v.Larno) en Wieminka B (v.Cardento) zijn vertegenwoordigd binnen deze collectie.

Bekijk de collectie voor de online Limburgse Veulenveiling hier.